tiistai 3. maaliskuuta 2015

Neulatyyny kahdesta neliöstä

Huomasin muutama päivä sitten, etten omista neulatyynyä. 
Neulatyyny on kumman tarpeellinen kapistus (ainakin jos on tekemisissä nuppineulojen kanssa), joten päätin, että täytyyhän minulla nyt sellainen olla. Siispä tuumasta toimeen.
Suuri Käsityölehti tarjosi numerossaan 1/2013 hauskan ohjeen ja hyödynsin sitä.

Se menee jotakuinkin näin:

Mittaa ja leikkaa paperista, pahvista, muropaketista tai mistä vaan sopivankokoinen neliö. Minulle sopivankokoinen tarkoitti 10cm x 10cm.

Aseta juuri taiteilemasi kaava kankaalle, jäljennä reunoja pitkin itsellesi apuviivat ompelua varten ja leikkaa pala irti. Muista jättää saumanvaraa reilu puoli senttiä! Toista äskeinen toimenpide ja nyt sinulla on kaksi samankokoista kappaletta.


Seuraavaksi mittaa ja merkitse huolellisesti kummankin neliön sivujen keskikohdat. Tämän jälkeen aseta neliöt ristikkäin toistensa päälle, niin että toisen neliön sivu ja toisen kulma ovat vastakkain.


Ydistä sitten nuppineulalla päällimmäisen neliön kulmat alimmaisen neliön sivujen keskikohtiin, jotka äsken merkitsit. Yhdistä tämän jälkeen myös toiset kulmat ja sivujen keskikohdat toisiinsa.


Nyt sinulla pitäisi siis olla tämännäköinen viritelmä:


Sitten vain ompelemaan. Pidä kulmissa neula kiinni työssä ja nosta paininjalkaa, että saat tehtyä tarkan käännöksen. Jätä työhön pieni kääntö- ja töyttöaukko.

Käännä työ ja täytä napakaksi vanulla. Ompele töyttöreikä kiinni käsin, vaikka tikapuu -pistoilla.
Lopuksi voit ommella kappaleitten keskikohdat yhteen paksulla langalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit ! :)