torstai 5. maaliskuuta 2015

Paahdettu mysli




En muista milloin viimeksi ostin mysliä kaupasta. Tykkään siitä että mysli on rapeaa ja harva mysli kaupasta ostettuna on paahdettua ja rapeaa, mutta kun teet itse, saat mitä haluat:) En myöskään tykkää kaikista kuivatuista hedelmistä mitä kaupan mysleihin laitetaan, niinpä tässä myslissä on vain siemeniä ja pähkinöitä...hedelmiä voi sitten lisätä tuoreena jos haluaa.

10dl kaurahiutaleita (jos haluat gluteenittoman, voit kokeilla tattarihiutaleita)
1dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
1dl seesamin siemeniä

1dl öljyä (itse laitan oliiviöljyä, mutta rypsiöljy käy ihan yhtä hyvin)
3rkl hunajaa

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sulata hunaja öljyn sekaan pienessä kattilassa, mutta älä anna kiehua. Kaada hunajaöljy kuivien aineiden sekaan ja sekoita hyvin. Kaada mysli leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja anna paahtua uunissa n.15 min 175 asteessa. Sekoitus ja kääntely auttaa mysliä paahtumaan tasaisemmin. Anna jäähtyä. Nauti jugurtin ja tuoreiden hedelmien kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit ! :)