perjantai 13. maaliskuuta 2015

Inkiväärijauhe

Rakkauteni inkivääriin jatkaa voittokulkuaan. Yhtenä päivänä keksin tehdä siitä jauhetta ja haluan jakaa (todella helpon) ohjeen täälläkin, kas tässä:

Pilko inkivääri ohuiksi siivuiksi ja asettele siivut levälleen lautaselle, tai mille tahansa alustalle. 
Itse annoin inkiväärin kuivua pöydällä kevätauringossa, mutta kuivatus onnistuu varmasti yhtä hyvin myös uunissa. Pöydällä kuivuminen vei noin kaksi päivää.


Ja tämmöinen kasa inkivääristä oli jäljellä sen kuivuttua:
Aika pikkuruinen! Kannattaa siis varata kunnon juurakko.


Sitten vain kuivuneet siivut blenderiin ja blenderi huutamaan. Itselleni riitti tämä, mutta jos jauheesta haluaa aivan hienojakoista, kannattaa se vielä jauhaa vaikkapa morttelilla.


Jauhetta voit laittaa vaikkapa kuumaan veteen ja juoda sitä flunssajuomana, sekoittaa rahkaan tai jogurttiin, käyttää mausteena... Mielikuvitus on rajana, ja tässä muodossa inkivääriä on ainakin helppo käyttää!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit ! :)