torstai 26. helmikuuta 2015

Uskomaton inkivääri


Mitä tiedät inkivääristä?
 Itse en tiennyt muusta, kuin sen hyvästä mausta, ennenkuin tutustuin mummulan kirjaston äärellä aikaa vietellessä vanhaan kirjaan luonnon omista lääkkeistä. Netistäkin löytyy toki paljon sivuja, jotka kertovat inkiväärin ihmeellisistä vaikutuksista, mutta olen asiasta sen verran täpinöissäni, että minun täytyy kirjoittaa tästä.

 Ystävämme inkivääri on siis kotoisin Aasiasta, missä sitä onkin viljelty jo ammoisista ajoista lähtien. Kiinalaisessa lääketieteessäkin Inkiväärillä on ollut suuri merkitys. Mitä enemmän näet ja koet inkiväärin vaikutuksia, sen vakuuttuneemmaksi tulet siitä, että se voisi antaa apua aivan jokaiselle iästä ja sukupuolesta riippumatta - niin suuri on inkiväärin hyvien terveydellisten vaikutusten lista! Aloitetaan vaatimattomasti siitä, kuinka inkiväärin antioksidantit estävät solujen myrkyllistä hapettumista ja näin ollen voivat ehkäisevät esimerkiksi syöpää ja ihon vanhenemista. Inkivääri vaikuttaa myös antibakteerisesti. Onkin joskus sanottu, että inkiväärissä on avain ikuisen nuoruuden säilyttämiseen. Ei paha.

 Inkiväärin sisältämän kapsaisiinin puolestaan on todettu auttavan esimerkiksi ääreishermovammojen ja vyöruusun jälkeisiin hermostokipuihin. Psoriasikseen, pehmytkudosreumaan ja kutinaankin siitä on löydetty apua. Kapsaisiinilla on myös kehon energiankulutusta kulutusta lisäävä ja aineen vilkastuttava vaikutus.

Kaffeiinihapolla, kurkumiinilla ja salisylaatilla on kipua ja särkyä poistavia vaikutuksia. Myös näitä kaikkia kolme ainesosaa löydämme inkivääristä. Saatkin inkivääristä hyvän korvaajan flunssalääkkeelle, kun raastat sitä kuumaan veteen. Lisäksi kurkumiinilla on todettu olevan myös diabeteksen puhkeamista estävä vaikutus, mikäli nautit sitä säännöllisesti.

Eikö kuulostakkin aikamoiselta ihmejuurakolta? Eikä lista edes lopu vielä tähän. Inkivääristä nimittäin on apua myös..
  • monenlaiseen pahoinvointiin
  • kuukautiskipuihin
  • turvotuksen poistoon
  • kokonaiskolesterolin alentamiseen
  • ruoansulatuksen parantamiseen
  • migreeniin

Itse innostuin tästä taskukokoisesta apteekista niin kovasti, että päätin kokeilla sen kasvatusta kotioloissa. Ylhäällä näettekin kuvan minun pienestä juurakostani juuri istutettuna.
Luvassa  siis juttua myös inkiväärin kasvatuksesta!

3 kommenttia:

  1. Jeah tää inkivääri on kyllä hyvä kamu! Ihan sun kuulosta kirjotusta maikkuli ^_^ Alko kiinnostaa tuo kuukautiskipuihin autto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva Annabanna kun tulit lukemaan meidän ja mun juttuja :) Kokeile kans tehä inkiväärijauhetta, laitoin siitä tänää ohjeen :D

      Poista
  2. joo miä just katoin :))) pitää koittaa :D herrrkullista. soita mulle.

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit ! :)