keskiviikko 18. helmikuuta 2015

''50% tavaroista ja vaatteista lähtee''- haaste





On ihme juttu miten paljon turhaa tavaraa tulee haalittua kaikki kaapit täyteen. Jos yksikin hylly on tyhjillään, niin täytyyhän sillekkin hyllylle keksiä jokin funktio....

Tai sitten ei.

Kauan kestäneen tavaran hamstraamisen, ainaisen järjestelyn ahdistuksen, ajan puutten  ja minimalisti asuntojen ihastelun jälkeen päätin tehdä asialle jotain. Ryhtyä tuumasta toimeen. Päätin että tästä eteenpäin rupean määrätietoisesti tyhjentämään kotiamme kaikesta turhasta, tavaroista ja vaatteista jotka vain vaihtavat paikkaansa lattialla tai pölyynyvät kaapissa. Unelmani on muutenkin, että saisimme joskus sen oman kodin joka olisi pienempi kuin nykyinen yli 100 neliön vuokra-asunto...noin 85 neliöinen puutalo hellalla ja puulattialla olisi ihan kiva, mutta näillä tavaroilla ei kyllä pienempään asuntoon mennä.



Aloitin keittiön muovi-astia kaapista. Siellä oli säilytysrasioita ruualle ihan yli tarpeen, kuitenkin käytän vain sitä valkoista ja sinistä. Vatkauskulhojakin oli kolme kappaletta, yksi joutaa kirppikselle kyllä. Tarjottimia oli kolme kappaletta...mietin että milloin oikeastaan tarvitsin tarjotinta...isänpäivänä viimeksi! säästin yhden.



Siinä se nyt oli, pahvilaatikko lähdössä kirppikselle:)
ja paljon tyhjempi kaappi:)


Piti mun näköjään laittaa sinne tyhjälle hyllylle edes yksi astia:D ( vieläkin tuntuu että kaapissa on liikaa tavaraa, mutta hyvä alku tämä mielestäni oli kuitenkin:)




ja tämä haaste ei jää tähän yhteen kaappin. 
Ainakin toivon, että jaksan jatkaa tätä tavaran karsimista siihen pisteeseen asti että meillä olisi puolet vähemmän tavaraa nurkissamme. 
Ja jos sieltä löytyy muita tavaran karsijoita, mielelläni kuulisin teidän kokemuksianne.
Uskon, että tavara ja raha ei tee onnelliseksi, se pikemminkin tekee onnettomaksi jos sitä on liikaa.
Juutalaisessa sananlaskussa asia on kiteytetty mielestäni hyvin:


Where there is too much.
Something is missing.

(vapaasti suomennettuna)

Sielä missä on liikaa, 
jokin puuttuu.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit ! :)